24.04

Mercedes-Benz додатково пожертвує 6 мільйонів євро на допомогу дітям та сім'ям України до 2026 року

  • Пожертва буде спрямована на підтримку діючого проєкту "Відновлення надії" організації «SOS-Kinderdörfer weltweit» («СОС Дитячі містечка світу»).
  • Окрім надання життєво необхідної першої допомоги, організація також проводить на місцях роботу з психологічної реабілітації для дітей та молоді.
  • Загалом, з 2022 року грошові та матеріальні пожертви компанії на допомогу Україні становлять близько 13 мільйонів євро.
 
Штутгарт. Mercedes-Benz знову розширює свою підтримку жертв російської агресії проти України: протягом наступних трьох років компанія пожертвує сумарно 6 мільйонів євро організації «SOS-Kinderdörfer weltweit» на проєкт "Відновлення надії". З 2022 року компанія вже спрямувала на цю ініціативу два мільйони євро. Окрім будівництва соціального центру, медичної допомоги та видачі засобів гігієни і продуктів харчування, ініціатива зосереджена на психологічній реабілітації. Метою благодійної ініціативи є пом'якшення серйозних наслідків війни для дітей, молоді та сімей у районах навколо Бучі та Києва. Підтримка включає спеціальні освітні програми та створення дитячих просторів.
«Цією новою пожертвою в розмірі шести мільйонів євро ми хочемо зробити довгостроковий внесок у полегшення страждань, спричинених загарбницькою війною в Україні. «SOS-Kinderdörfer weltweit» – досвідчена та добре відома організація на місцевому рівні, яка, зокрема, допомагає дітям та їхнім сім'ям завдяки проєкту "Відновлення надії". Для Mercedes-Benz підтримка народу України – це питання принципу» - Рената Юнго Брюнггер, член правління Mercedes-Benz Group AG з питань доброчесності, корпоративного управління та сталого розвитку.
За фінансової підтримки Mercedes-Benz «SOS-Kinderdörfer weltweit» вже змогли допомогти понад 2300 сім’ям, 3800 дітям та молодим людям. Через залучення мобільних бригад експерти можуть надавати життєво необхідну допомогу навіть у важкодоступних регіонах. Завдяки цьому поточному фінансовому пожертвуванню «SOS-Kinderdörfer weltweit» планують значно розширити свою підтримку на місцях і до 2026 року охопити не менше 48000 постраждалих у регіонах Бучі, Києва, Фастова та Чернігова.
 
Допомога народу України.
З початку російської агресії проти України Mercedes-Benz підтримує людей в Україні та з України. Загалом грошові та матеріальні пожертви на допомогу Україні становлять близько 13 мільйонів євро. На початку війни Mercedes-Benz пожертвувала один мільйон євро Німецькому Червоному Хресту (DRK) для надання екстреної гуманітарної допомоги на місцях. Крім того, у 2022/23 роках було пожертвувано два мільйони євро, а тепер ще шість мільйонів євро організації «SOS-Kinderdörfer weltweit» на проєкт "Відновлення надії". Окрім цих грошових пожертв, компанія передала 64 автомобілів вартістю понад 3,7 мільйона євро організаціям "DRK", "Caritas" та «SOS-Kinderdörfer weltweit».  Також численні національні та дочірні компанії групи по всьому світу зробили пожертви та висловили свою солідарність з народом України: допомога варіюється від матеріальних пожертв і продуктів харчування до підтримки транспортування біженців і забезпечення постачання необхідних товарів. 
 
Корпоративна соціальна відповідальність Mercedes-Benz.
Як глобальна компанія, Mercedes-Benz прагне робити позитивний внесок у розвиток суспільства, який виходить за межі її власної бізнес-діяльності. В рамках своєї корпоративної соціальної відповідальності компанія підтримує проєкти, що сприяють екологічній стійкості та/або працюють над зміцненням громад. Також Mercedes-Benz робить відповідні внески у подолання наслідків стихійних лих.
Пожертвування у розмірі шести мільйонів євро надійшло від виручених коштів з аукціону, де був представлений автомобіль SLR Uhlenhaut Coupe 1955 року за рекордну суму 135 мільйонів євро. Ще однією ініціативою, яка фінансується за рахунок коштів, отриманих від аукціону разом із пожертвами, є програма «beVisioneers: The Mercedes-Benz Fellowship». Програма реалізується некомерційною організацією The DO School Fellowships.